За нас

За нас

Срещата ми с хортензията беше любов от пръв поглед. Бях на шест и тогава я видях, за първи път. Не знаех как се казва, нито какво растение е, просто гледах в нея като омагьосана, с прикован, втренчен поглед и не можех да откъсна очи от нея. Беше прелестна, величествена и същевременно толкова нежна и крехка. Не можах да я откъсна, не можах да и го причиня, нито на нея, нито на себе си.

Бяхме палави деца (за онова време), живеехме в центъра на София и едно от любимите ни занимания беше да обикаляме по дворовете на съседските къщи и да берем цветя. Майките ни се караха, но после им ставаше жал, слагаха ги във вазата и им се радваха дни наред. Докато не я видях нея, това величествено растение, с огромни цветни топки преливащи във всички нюанси на розово. От тогава не обичам откъснати цветя, нито да подарявам, нито да ми подаряват. По-късно разбрах името и: Хортензия. И си обещах: "един ден ще имам собствен двор и ще имам най-красивите хортензии в света!"

Оказа се предизвикателство. В началото купувах това, което се предлагаше на локалния пазар – градинска хортензия в розов цвят, после започнаха да се появяват и надписи по саксиите им: „Hydrangea Macrophylla“ , информацията беше оскъдна, а интересът ми към тях нарастваше все повече и повече. Приятели, роднини и познати бяха ангажирани да носят кой от където може хортензии. Спомням си как прекарах три часа на летището в Токио, за да убеждавам японските митничари, че не правя нищо нередно като искам да изнеса само три хортензии от тяхната страна. Не се получи, не помогна и това, че дори се разплаках накрая.

Във всяка нова хортензия се влюбвах отново и отново. Хобито ми се превърна в страст, а страстта ми в начин на живот и удоволствие.

Lovehortensia.com е бутиков онлайн магазин за ценители на хортензията, хора, които искат да притежават най-добрите видове хортензии, създадени и отглеждани от най-добрите производители на хортензии в Европа. Всички наши хортензии са зрели растения на поне 3(три) години. Стремим се постоянно да разширяваме асортимента, като обръщаме особено внимание на редки, рядко срещани и необичайни видове хортензии както и на нови хибридни сортове, които са резултат от множество нива на кръстосвания. Горди сме, че имаме възможността да Ви предложим най-големия избор на хортензии в България.