Алуминиев сулфат

  • Производител: Compo
9,90 лв.

Алумивиев сулфат - Оцветител за градински хортензии. Помага за понижаването на pH на почвата и превръща цветовете на хортензиите сини.- 1 кг.

Приложение: За хортензии
Употреба: оцветява хортензиите в синьо
Състав:

  Алумивиев сулфат Al2(SO4)3

Разфасовка / Тегло: 1.00 кг.   

 

Подробно описание

Преди всичко цветът на венчелистчетата на хортензията се определя от сорта. Но повечето сортове макрофили имат способността да променят цвета си спрямо Ph на почвата. Изключение правят белите хортензии, те винаги остават бели, защото в цветовете си не съдържат пигмент. За да цъфти Вашата хортензия в синьо алуминият трябва да присъства в почвата. За да се гарантира наличието на алуминий, към почвата около хортензиите може да се добави алуминиев сулфат. (Желателно е хортензията да е поне на 3 години, в противен случай може да изгорите кореновата и система). Повечето макрофили залагат цветовете си от предната година, затова трябва да почнете да използвате алуминиевия сулфат още в средта на август и да поливате до края на есента и след това да продължите пролетта да образуването на цветове.

Начин на употреба: 10г. на 2,5л. вода, чрез поливка на всеки 2 (две) седмици. Не се препоръчва да се използва върху растения на възраст под 2,5-3 години.

Подобни продукти