Bella Ragazza Blanchetta® - Хортензия arborescens - Proven Winners®

  • Производител: Proven Winners®
42,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Род: Hydrangea; Вид: Arborescens; Произход: Хибрид

Име: Градинска хортензия дървовидна Bella Ragazza Blanchetta®

Цвят: Бял

Височина: Достига до 50см.

Широчина: Достига до 75см.

Местоположение:  Пълно слънце, до частична полусянка - Пълно слънце (6+ часа), Част. слънце (4-6 часа), Пълно засенчване (до 4 часа).

Засаждане: Умерена до влажна почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване:Подрязвайте в края на зимата/началото на пролетта. Нанесете тор с контролирано освобождаване в началото на пролетта. 

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 3 литра

Размер на растението: 25-35 см.

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона, в който я получавате.

 
Подробно описание

Bella Ragazza Blanchetta® е истинска революция - първото джудже от сорт хортензия „Анабел“ в света! Тази хортензия достига само 50 см. височина, естествено расте в заоблена форма и има силни клони. Големите цветове се появяват в бледо розово и преминават в чисто бяло. Цъфти от началото на лятото до есента. Хортензия Bella Ragazza Blanchetta® е изключително компакта и е превъзходен избор за онглеждане в сакси, както и когато искате да създавате редица във Вашия двор или градина, с височина до 50 см.

Торете рано напролет, преди да започне да се развива хортензията. Можете да използвате обикновен тор за дървесни растения с бавно освобождаване, като торове за рози. Bella Ragazza Blanchetta® цъфти върху нова и стара дървесина, така че хортензията ще цъфти безпроблемно и след много сурови зими. Подрязвайте рано напролет до 20-25 см.

Характеристики
Видове
дървовидна
Местоположение
слънце/частично слънце, частична сянка, слънце, частично слънце

Подобни продукти