BellaRagazza Limetta® - Хортензия arborescens - Proven Winners®

  • Производител: Proven Winners®
36,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Род: Hydrangea; Вид: Arborescens; Произход: Хибрид

Име: Градинска хортензия дървовидна BellaRagazza Limetta®

Цвят: Лимонено-зелен

Височина: Достига до 75см.

Широчина: Достига до 75см.

Местоположение:  Пълно слънце, до частична полусянка - Пълно слънце (6+ часа), Част. слънце (4-6 часа), Пълно засенчване (до 4 часа).

Засаждане: Умерена до влажна почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване:Подрязвайте в края на зимата/началото на пролетта. Нанесете тор с контролирано освобождаване в началото на пролетта. 

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, двор, градина, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Пъпки / цветове: В момента растението е без цветове.

Контейнер: 3,5 литра, саксия P20

Размер на растението: 25-35 см.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона, в който я получавате.

 
Подробно описание

BellaRagazza Limetta®, създадена от  Dr. Tom Ranney (North Carolina, USA), е ново поколение хортензия от сорта „Annabelle”. Този революционен нов сорт е от така наречените "джудже", който е с големи лимоново-зелени цветя. BellaRagazza Limetta® достига само 75 см. и има силни стъбла. Цъфти от началото на лятото до есента. Hydrangea arb. BellaRagazza Limetta® e наградена със златен медал KVBC по време на Plantarium 2018.

Препоръчваме да засадите BellaRagazza Limetta® на място, което получава поне 6 часа слънчева светлина на ден. Това ще гарантира, че стъблата на хортензията ще растат достатъчно силни, за да държат големите цветове изправени. Също така помага на растението да залага повече цветове през целия вегетационен период. 
 
Подрязването на хортензиите BellaRagazza Limetta® трябва да се извършва в началото на пролетта, когато започва новият растеж на клоните. Цъфти на нови клони, така че подрязването е лесна работа. Отрежете около ⅓ от общата дължина на храста. Това ще помогне за насърчаване на силна основа на клоните и ще стартира нов растеж на растението. Желателно е да се положи и слой мулч върху основата на растението. Това помага да се предпазят плитките корени от екстремни условия, както и да се задържи влагата за хортинзията.
 
Торете рано напролет, преди да започне новия растеж с тор с бавно освобождаване, предназначен за дървесни растения. 
 
Разстояние между хортензия BellaRagazza Limetta®
Засадете ги на 90 до 120 см. една от друга, (растояние от центъра на стъблото). Ако решите да отглеждате бордюр или малък жив плет, можете да ги засадите тези на 60 - 75 см. една от друга. BellaRagazza Limetta® е изключително удачна за отглеждане в градински контейнери. Не забравяйте да оставите същото пространство между растенията, както е посочено по-горе, ако решите да засадите повече от 1 в контейнер. Хортензиите в саксии ще се нуждаят от повече защита през зимата и вероятно ще трябва да бъдат пренесени на закрито, за да се защитат корените в много студен климат.

Характеристики
Видове
дървовидна
Местоположение
слънце/частично слънце, частична сянка, слънце, частично слънце

Подобни продукти