Био препарат от хвощ за борба с брашнеста мана Florlis®

  • Производител: Florlis
  • Кат. номер: 1134040
14,95 лв.

Florlis® 100% екстракт от ферментирала хвощ срещу брашнеста мана, сива плесен/сиво гниене, гъбна болест (къдравост) - концентрат 500 ml

Приложение: За всички видове растения и подправки
Употреба:

Био фунгицид срещу брашнеста мана

Състав: 100% екстракт от ферментирала хвощ
Разфасовка / Тегло: 0,500 л.

 

Подробно описание

Био препарат от хвощ за борба срещу брашнеста мана Florlis® 100% естествен растителен произход. Това е продукт на базата на активно вещество equisetum, присъства в природата и е известен със своите фунгицидни свойства. Екстрактът от хвощ е богат на флавоноиди, алкалоиди и силикати под формата на силициев диоксид, вещества, способни да укрепват
растителните тъкани, възпрепятстващи развитието на гъбични заболявания, по-специално плесен, мана и гниене. Помага и на растенията за да се предпазят от стрес от околната среда и внезапни промени в температурата. Може да се използва както за декоративни растения и върху зеленчуци и градински растения по всяко време в производствен цикъл. Приложим е за овощни дървета, зеленчуци, лозя, подправки и цъфтящи растения.

Хвощът е растение, което е не по-малко оценено от копривата. По съдържание на силициевата киселина това е едно от най-добрите и незаменими средства за укрепване на растенията. През сезона количеството на силициева киселина в надземниите части в хвоща се променя, като пикът настъпва в края на сезона. Благодарение на настойката от хвощ се понижава уязвимостта на растенията. Но тя може да се бори и пораженията: ефективна е срещу гъбични заболявания при условията на системно използване, надеждно защитава растенията от насекоми-вредители и гъбни инфекции. Хвощът е способен да стане надеждно средство за профилактика за най-уязвимите и чувствителни цъфтящи и плододаващи растения.

Начин на употреба: Разклатете добре преди употреба и разредете 50 ml екстракт в 1 литър вода. Напръскайте растението от разстояние 40-50 см, равномерно намокрете цялата зелена маса, включително долната страна на листата. Пръскайте през пролетта и лятото, на всеки 7-15 дни, за общо до 2-6 третирания.

Карантинен срок: 48 часа.

Подобни продукти