Био препарат от коприва за борба с листни въшки, трипс, акари Florlis®

  • Производител: Florlis
  • Кат. номер: 1134000
14,95 лв.

Florlis® 100% екстракт от коприва срещу листни въшки, трипс и акари - концентрат 500 ml.

Продукт с широк спектър на действие за защита на растенията. Екстрактът от коприва е с подхранващо, инсектицидно, акарицидно, бактерицидно и фунгицидно действие. Kонтролира неприятели като листни въшки, листни бълхи, молци, акари, както и заболявания като мана, брашнеста мана, сиво гниене, листни петна и др. Той е органичен биоразградим продукт, идеален за производство на култури без остатъци.

Приложение: За всички видове растения и подправки
Употреба:

Био инсектицид срещу листни въшки, трипс и акари

Състав:

100% екстракт от коприва

Разфасовка / Тегло: 0,500 л.

 

Подробно описание

Florlis® 100% екстракт от коприва срещу листни въшки, трипс и акари - концентрат. Копривата е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Urticaceae, широко разпространено в целия свят. Копривата, от лат "urere", означава "горя" и е известно от векове със своите "дразнещи" свойства, тъй като е богата на хистамин, ацетилхолин и мравчена киселина. Благодарение именно на наличието на тези "парещи" вещества, приложени към растенията, помагат за тяхната защита, особено срещу "смучещи" насекоми, листни въшки, трипси и белокрилки. Действа и като фитостимулант - действие в случай на отслабени или стресирани растения, поради неблагоприятни климатични условия. Копривата също е много богата на желязо и се препоръчват за лечение на хлороза, т.е. пожълтяване на листата, причинено от недостиг на желязо в почвата. Може да се използва както върху декоративни растения, така и върху зеленчуци и градински растения по всяко време на производствения цикъл.

Начин на употреба: Разклатете добре преди употреба и разредете 50 ml екстракт в 1 литър вода. Напръскайте растението от разстояние 40-50 см, равномерно намокрете цялата зелена маса, включително долната страна на листата. Пръскайте през пролетта и лятото, на всеки 7-15 дни, за общо до 5-6 третирания.

Карантинен срок: 7 дни.

Подобни продукти