Bloomstar® Blue - Endless Summer - Хортензия макрофила

  • Производител: Endless Summer®
55,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия Bloomstar® Pink

Цвят: Лилав

Височина: Достига до 80-120 см.

Широчина: Достига до 80-120 см.

Местоположение:  Частично слънце (4-6 часа), Полусянка / шарена сянка

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (4,5 - 6,8)

Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа. Цъфти на старо и ново дърво.

Тип цъфтеж: Огромни кръгли топки

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 6 литра, саксия P23

Пъпки / цветове: 7-10 бр.

Размер на растението: 35 - 45 см.

Endless Summer® в превод на български: "безкрайно лято" е най-продавана хортензия в света! Колекция Endless Summer® първата в света хортензия, отгледана да цъфти през целия сезон, година след година. Няма по-добър избор за тези, които ценят хубавия живот на открито като Hydrangeas Endless Summer®.
Подробно описание

Hydrangea Endless Summer Bloomstar® Blue. Както подсказва името, Endless Summer идва с постоянно дълъг период на цъфтеж, от пролетта до есента, година след година. Цветята на хортензия Bloomstar® Pink могат да варират по цвят от лилаво до червено, точният цвят е трудно да се предвиди, ако са засадени в кисела почва, цветята ще станат сини до лилави, ако почвата е алкална, цветята ще бъдат бледорозови до тъмно розови, но често може да бъде някъде по средата, докато почвата е основният фактор, влияещ върху цветовете на цветята, времето и климатът също могат да повлияят на оцветяването, едно нещо, в което можете да сте сигурни, че Endless Summer Hydrangea постоянно ще ви предоставя маса от цветя от началото на лятото до началото на есента. Специално отгледани, за да осигурят повече цветове и по-дълъг период на цъфтеж, те се поддържат лесно и издръжливи до минус 30°C, идеални за саксии или бордюри, достигащи височина до приблизително 1,2 метра с подобно разпространение.

Endless Summer® Хортензиите се нуждаят от почти никаква резитба през цялата година. Въпреки това, ако имате нужда, ранната пролет е времето на годината, за да извадите ножиците. Изчакайте с подрязването, докато започнете да виждате нов растеж на стъблото. Тъй като хортензиите Endless Summer® цъфтят както върху старо, така и върху ново дърво, трябва да внимавате къде подрязвате, за да не премахнете случайно някои цъфтежи в началото на сезона. Ако пъпките са кафяви и изсъхнали, можете да ги подрежете, но не и ако са зелени и меки. 

 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частично слънце, частична сянка

Подобни продукти