COMPO ® Fetrilon 13% - водоразтворим тор с 13% желязо

 • Производител: Compo
 • Кат. номер: 1610412004
8,95 лв.

COMPO ® Fetrilon 13% е силно концентриран, водоразтворим железен тор за предотвратяване и лечение на железен дефицит

Приложение: За цветя и плодове, зеленчуци и цялата  градина
Употреба: предотвратява и лекува желязодефицитна хлороза при всички градински растения
Активни вещества: 13% Fe водоразтворимо желязо като хелат на EDTA, напълно хелатиран
Разфасовка / Тегло: 20 грама

 

Подробно описание

COMPO ® Fetrilon 13% е силно концентриран, водоразтворим железен тор за предотвратяване и лечение на железен дефицит - хлороза при плодове, зеленчуци и цялата декоративна градина. Хранителните вещества се абсорбират както през корена, така и през листата, което позволява бърза помощ в случай на остър дефицит.

 • висококачествен, водоразтворим железен тор
 • с 13% желязо
 • в органично съединение като хелат
 • предотвратява и лекува желязодефицитна хлороза при всички градински растения
 • Усвояване на хранителни вещества чрез листата и корените
 • причинява бързо повторно озеленяване на хлоротичните растения
 • Усвояване на активната съставка и през корените (в почви с рН стойност под 6,5)
 • Осигурява тъмнозелени листа и ярки цветя
 • Просто и чисто приложение
Забавеният растеж и пожълтелите листа с тъмнозелени жилки са двата най-ясни признака, че растенията не се справят добре. Липсата на хранителни вещества е често срещана причина растенията в градината да не се развиват оптимално или дори да не се грижат сами за себе си. Голям брой растения са в състояние да оцелеят при лоши условия, но ако растенията нямат важни хранителни вещества в почвата в дългосрочен план, бързо се развиват болести с дефицит. Тези растения най-ясно показват липсата на зеленина. За да поддържате здрави растения с красиви цветове и богата реколта, балансираното хранене на растенията е важна част. Желязодефицитната хлороза е типичен признак на дефицит на хранителни вещества. COMPO ® Fetrilon 13% е висококачествен железен тор в органично съединение като хелат. Водоразтворимата, силно концентрирана форма позволява на тора да се абсорбира както през корените, така и през листата. Растенията се нуждаят от желязо за масов транспорт и като градивен елемент за ензими и хлорофил. Вие го консумирате само в малки количества и въпреки това дефицитът бързо става очевиден.
 
Недостигът на желязо може да има две причини: в почвата липсва желязо или, което е много по-често, има достатъчно желязо, но то е толкова здраво свързано, че растенията не могат да го усвоят. Желязото е най-достъпно в леко кисели почви със стойности на pH между пет и шест. Ако стойността на pH се повиши поради варовита вода за напояване, все повече желязо се свързва с почвените частици и чувствителните растения вече не могат да ги абсорбират. Прост бърз pH тест може да се използва за бързо определяне на наличието на желязо. Ако стойността е наред, можете да приемете, че има действителен дефицит и се използва COMPO ® Fetrilon 13% железен тор. Ако почвата е варовита, използването на железен тор няма да доведе до промяна. В този случай почвата трябва да се подобри, за да могат растенията да използват наличното желязо. Водоразтворимият железен хелат в този тор е идеален за листно торене, така че желязото да може да се абсорбира от растението директно върху листата.
 
Инструкции за употреба:
Една опаковка (20 гр.)  се разтваря в 10 (десет) литра вода.
 
Когато поливате на земята, изсипете количеството тор равномерно върху определеното количество m². Не поливайте и не пръскайте цветовете.
 
Рози:
превантивна употреба: 20 g за 2-3 m²
лечебна употреба: 20 g за 1 m²
 
Рододендрон, хортензии, клематис:
превантивна употреба: 5 g за 4-5 m²
лечебна употреба: 10 g за 4-5 m²
 
Ягоди:
превантивна употреба : 40 g за 4-5 m²
лечебна употреба: 100 g за 4-5 m²
 
Овощни дървета, лозя:
превантивна употреба: 20 g за 2-3 m²
лечебна употреба: 40 g за 2-3 m²
 
Зеленчуци (с изключение на репички):
лечебни употреба: максимум 5 g за 4-5 m²

Подобни продукти