Daredevil® - Хортензия серата

29,95 лв.
Име: Hydrangea serrata Daredevil®
Вид: Serrata
Цвят: Розов
Размери: достига до: 60 -80 см.
Тип цъфтеж:  тип "дантела"
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -20°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.5), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, само прецъфтелите цветове
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Hydrangea serrata Daredevil е сравнително нов сорт серата с тъмни почти черни листа, които през есента стават огненочервени. Интензивно плоска розова дантелена шапка цъфти на неутрални и алкални почви през лятото от юли до септември. Невероятните розови цветове, тип дантела, които се променят до пурпурни над привлекателната си тъмна бронзово-черна зеленина, правят тази уникална хортензия задължителна за всяка градина. Тази прекрасна дантелена хортензия е идеална за смесен бордюр и ще достигне около 60 см височина, с ширина около метър. Цъфти на частично слънце до полусянка. Много цъфтяща, тя ще създаде превъзходен контраст с други хортензии или може да се използва в комбинация с други многогодишни растения. 
 
Цветовете могат да се промевят от интензивно розови на неутрални до алкални почви, и лилави на кисели почви, ставайки червени до винено оцветени в края на лятото. Както цветовете, така и листата запазват цвета си дори и през зимата. Тази невероятна хортензия Daredevil е достатъчно компактна, за да се отглежда в контейнер. Оставете цветовете през зимата, за да предпазите пъпките за следващата година.
 
Серата са вид хортензии, които може да достигнат до 1,2 -1,5 метра височина и широчина. Те имат по-малки листа, които са в наситено зелено. Вида хортензия "серата" доста наподобява вида хортензия "макрофила", но е често пренебрегвана по нашите географски ширини, тъй като тя е е по-популярна в Япония и Корея, докато хортензия "макрофила" е широко разпространена и известна в Европа и Северна Америка. Ето и някой основни разлики между двата вида:
  • Размер на цветовете: Хортензията "макрофила" има големи цветове, които могат да бъдат до 30 см в диаметър, докато хортензията "серата" има по-малки цветове, обикновено с диаметър до 15 см.
  • Форма на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" са обикновено сферични, докато цветовете на хортензия "серата" имат по-плосък, широк и отворен вид, тип дантела.
  • Цвят на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" могат да бъдат различни, контрастни и наситени, включително розово, синьо, лилаво, червено и бяло. Цветовете на хортензия "серата" обикновено са розови и сини. И на двата вида хортензии цвета на цветовете се влияе от Ph на почвата.
  • Листа: Листата на хортензията "макрофила" са големи и широки, докато листата на хортензията "серата" са по-малки и тесни.
И още:
  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
серата
Местоположение
сянка/частична сянка, частично слънце, частична сянка

Подобни продукти