Deutschland Хортензия macrophylla

  • Производител: Други
21,95 лв.
Име: Hydrangea macrophylla Deutschland
Вид: Макрофила
Цвят: Розов / Циклама
Размери: достига до: 100-120 см.
Тип цъфтеж:  кръгли, сферични цветове
Местоположение:  сутрешно слънце, частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Подходящ за:  Озеленяване, контейнери, балкон и тераса
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.0), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Хортензията макрифила Deutschland е чудесен избор за градината ви, ако търсите растение с красиви цветове и лесна грижа. Този сорт хортензия се отличава с големите си почти цикламени цветове, които привличат вниманието през лятото и ранната есен. В зависимост от киселинността на почвата, цветовете може да бъдат в розовата или синята гама.
 
Хортензията макрифила Deutschland е изключително устойчива на заболявания и вредители, което я прави лесна за отглеждане. Тя предпочита място с полу- или пълна сянка и добре дренирана, влажна почва. Растението може да достигне височина до 1,2 метра и е подходящо за отглеждане в градината или в големи саксии на терасата.
 
Хортензията макрифила Deutschland е сред най-известните и популярни сортове хортензии в света. Този сорт е идеален за създаване на красиви цветни композиции в градината ви, като може да се комбинира с други цветя и растения. Ако търсите растение, което ще привлече вниманието с красиви цветове и ще ви зарадва с лесната си грижа, хортензията макрифила Deutschland е перфектният избор за вас.

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти