Double Dutch Pink ® - Hy-pe Unique - Хортензия макрофила

  • Производител: Hy-Pe Unique
49,95 лв.
Име: Double Dutch Pink ® 
Вид: Макрофила
Цвят: Розов
Размери: достига до: 90-100 см.
Тип цъфтеж:  двойни цветчета във форма на звазди
Селекционер/Бранд Hy-pe Unique
Местоположение:  частична сянка, сянка, 
Студоустойчивост:  да, до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа.
Контейнер:  5 л. 
възраст на растението:  4.5+ години

 

 

Подробно описание

Double Dutch Pink® - Hy-pe Unique Деликатни и изключително красиви, но  същевременно много здрави двойно розови цветчета във формата на звезда върху красиво разклонено, компактно растение.
Double Dutch Pink® се отваря с двойни цветчета във формата на звезда - със сигурност ще добави деликатно усещане към всяко градинско пространство. Повторно цъфтяща моп глава, цъфтежът започва през май/юни и продължава през летните месеци с розови гроздове от двойни цветчета, които покриват растението като одеяло от звезди. Уникалната форма на цветовете, съчетана с удължено време на цъфтеж и здрави стъбла, прави Double Dutch Pink® идеален за засаждане в контейнери, както и отличен избор за градината. Хортензиите от серията Double Dutch ще варират по интензитет на цвета в зависимост от pH на вашата почва.
Препоръчва се ежедневно поливане. Почвата трябва да се поддържа влажна. Избягвайте намокряне на цветовете - това може да причини изгаряния, ако мокрите цветове са изложени на слънце.
Най-добре е да засадите Double Dutch Pink® в специална торф за хортензии. Тази хортензия цъфти обилно, затова доброто торене е много важно. Правете това през пролетта и есента. Специалните торове за хортензии влияят на цвета. През първата година не е необходимо торене! Осигурете на растението допълнителна защита срещу нощни слани в края на пролетта, за да предотвратите измръзване на цветните пъпки.
 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка, частично слънце

Подобни продукти