Fraise Melba® ('Renba) - Хортензия паникулата

22,95 лв.
Име: Fraise Melba® ('Renba)
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - Розов -Малинов
Размери: достига до: 200 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Цъфтеж: Цъфти над 100 дни (до първата слана)
Местоположение:  Частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна до неутрална (pH 4,5 - 6,5), плодородна
Подходящ за: Озеленяване, жив плет, градина
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 литра
Възраст:  3+ години

 

Подробно описание

Hydrangea paniculata Fraise Melba® е невероятна хортензия, която наистина ще ви очарова и хареса. Fraise Melba® образува големи метлици. Първоначално цветовете са бели, но по време на цъфтежа се оцветяват до тъмно розово. От началото на лятото до есента можете да се насладите на красивия им цвят. След 7 години Fraise Melba® става 200 см висок и 150 см широк. Растежа е изправен. Засадете Fraise Melba® на слънце или на частична сянка. Fraise Melba® може да расте във всякакъв вид почва, но предпочита богата на хумус почва. Подрязвайте през пролетта. Fraise Melba® е устойчива на -30 °C и стои изключително добре като самоятоятелно засаждане в двора, за масово засаждане, жив плет или за смесени насаждения. Хортензия Fraise Melba® е подобрение на известната Vanila Fraise®. Нейните по-здрави стъбла издържат тежестта на големите им цветове дори след дъжд!

Ако търсите красиво и лесно за отглеждане растение за своята градина, Hydrangea paniculata Fraise Melba е изборът за вас. Тази хортензия има красиви метлици, който ще привлекат вниманието на всички в околността, а нейната устойчивост я прави идеален избор за начинаещи градинари.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти