Grandiflora® - Щамба

  • Производител: Други
129,95 лв.

Име: Щамбова хортензия паникулата Grandiflora®

Семейство: Hydrangeaceae; Род: Hydrangea; Вид: Paniculata

Цвят: Бял; Височина: Достига до 200-350 см.

Местоположение:  Слънце, частично слънце

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Рано пролет. Цъфти на ново дърво.

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: от юни до първа слана

Подходящ за: Озеленяване, градина, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: Да, до -25°C, 

Контейнер: 10 литра, 

Размер на растението: 100-110 см.

 

 
 
Подробно описание

Grandiflora® - Прекрасна и грациозна хортензия с кремаво бели цветни метлици, променящи се в привлекателно розово с възрастта, върху леко извити клони. Достига забележителните над два метра височина. Предпочита пълно слънце, въпреки Hydrangea Paniculata Grandiflora® може да се засажда през цялата година, стига температурите да са над 10°C. Цъфти от началото на юли до края на септември

Grandiflora® расте сравнително бързо за щамбова хортинзия и ще Ви радва с изключително богат цъжтеж. Grandiflora® Hydrangea расте на пълно слънце до полусянка и предпочита влажна, добре дренирана, плодородна почва. Цветът на този сорт не се влияе от pH на почвата. Поддържайте почвата влажна, особено през лятото и през първата година след засаждането. През целия си живот Grandiflora® ще се справя най-добре с дълбоко поливане веднъж седмично при горещи температури. Мулчирането на около 5 см. дълбочина е силно препоръчително. То ще намали нуждите от поливане и ще защити растението Ви при екстремни температури.

Трябва ли да се подрязва Grandiflora® щамбова хортензия?
Grandiflora® цъфти само на нови клони, така че резитбата пролетта може да помогне за насърчаване на по-гъст растеж, поддържане на идеална форма и обновяване на по-красива корона.

Характеристики
Видове
паникулата, щамба
Местоположение
слънце/частично слънце

Подобни продукти