Хормон Плюс - Вкоренител Flortis®

  • Производител: Flortis
  • Кат. номер: 1130810
14,95 лв.

Продукт, действащ върху почвата - Инокулация на микоризни гъби -  Прах за вкореняване

Приложение: За всички видове растения 
Употреба: микоризни гъби, които, живеейки в симбиоза с корените на растенията, укрепват кореновата им система, улеснявайки усвояването на хранителни вещества от почвата.
Състав:

селектирани микоризни гъби

Разфасовка / Тегло:  50 гр.

 

Подробно описание

Натурален продукт на базата на микоризни гъби, специално предназначен за насърчаване на вкореняването на резници или при пресаждане. Хормон плюс на Flortis® от микоризни гъби се използва за подпомагане на вкореняването на резници. Микоризните гъби установяват симбиотична връзка с корените на растенията, което може да помогне на резниците да се вкоренят по-бързо и да се утвърдят по-ефективно в новата среда. Вкоренителят от микоризни гъби може да стимулира развитието на корените и да подобри абсорбцията на вода и хранителни вещества, което е от съществено значение за успешното вкореняване на резниците.

Начин на употреба: Всяка опаковка е снабдена със специална мерителна лъжица.
Резници : потопете основата на резниците във вода на дълбочина около 3 см, след което ги оставете да се отцедят, така че да останат леко навлажнени. След това основата на навлажнения резник се потапя в праха.
Пресаждане : разредете 4 g (равно на мерителна лъжица) в литър вода и поливайте растенията с получения разтвор 24 часа преди разсаждането и веднага след засаждането, като се уверите, че разтворът намокря корените както преди, така и след разсаждането. Продуктът може да се използва и в чист вид в доза от 4 g/на всеки 10 m2 .

Подобни продукти