Хортензия Bobo® паникулата

29,95 лв.
Име: hydrangea paniculata Bobo®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял
Размери: достига до: 60-70 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 л. (C3)
Размер на растението: 60 - 75 см. 
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Хортензията paniculata Bobo® е компактен малък храст, която расте до височина от около 60 см и ширина от 60 см. Bobo® е известнен с големите си, здрави бели цветове. В началото на лятото цветовете започват да се появяват като заоблени топки, които постепенно преминават в обемисти метлици, преди да се превърнат в бледо розови цветове през есента. Hydrangea paniculata Bobo® е с широколистни листа, които са дълги около 7-10 см и широки около 4-6 см. Листата са зелени през лятото и преминават в ярко червено през есента.
 
Хортензия paniculata Bobo® е лесна за отглеждане и поддържане. Тя предпочита слънчеви или полу-сенчести места и добре дренирани почви. Храстът може да се отглежда в градини, като жив плет или като единични растения. Това е отлична хортензия, която да бъде декоративен елемент в градината, на терасата или балкона.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти