Хортензия Diamant Rouge®

26,95 лв.
Име: Diamant Rouge®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - Розов
Размери: достига до: 150 х 120 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  слънце, частично слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 л. (C3)
Размер на растението: 20 - 25 см. 
възраст на растението:  30+ месеца

 

Подробно описание

Diamant Rouge® е хибридна хортензия, създадена от френската компания "Lefèbvre et Gallet" през 2011 година и по точно от френския селекционер Жан Рено. Хортензията има компактен растеж и достига височина около 1 метър и ширина около 1,2 метра. Листата са тъмнозелени, големи и блестящи. Цветовете на хортензията Diamant Rouge® са големи, кръгли и с наситен червен цвят. Те се появяват през лятото и продължават да цъфтят до края на есента. 
 
Hydrangea macrophylla Diamant Rouge® е хортензия, която се отглежда добре на слънчеви или полу-сенчести места и предпочита добре дренирана почва, която е леко кисела. Хортензията може да се отглежда както в градини, така и в саксии на тераси и балкони. Хортензия Diamant Rouge® може да бъде използвана като единичен храст или като част от групи, за да се подчертае цвета й.
За да поддържате здрава и красива хортензията Diamant Rouge®, е препоръчително да я подхранвате редовно с минерални торове за растеж и развитие. Хортензията се реже след края на зимния период, като се отстранят всички увредени или изсъхнали клонки. Желателно е да се реже на втора или трета пъпка, за да се запази компактната форма на растението.
 
Хортензията Diamant Rouge® може да издържи на морски климати и на зимни температури до -30°C. През зимата може да се нуждае от допълнителна защита от суровите метеорологични условия, ако се отглежда в саксия или контейнер на открито.
 
Хортензиите Diamant Rouge® имат особеността да може да променят цвета на цветовете си в зависимост от киселинността на почвата. В по-кисели почви, цветовете стават по-светли и розови, докато в по-неутрални или леко-алкални почви, цветовете стават по-наситено червени. 
 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

 

 

Характеристики
Наличност
наличен
Видове
паникулата
Местоположение
слънце/частично слънце, слънце, частично слънце

Подобни продукти