Хортензия Little Quick Fire® паникулата

  • Производител: Proven Winners®
29,95 лв.
Име: Hydrangea paniculata Little Quick Fire® 
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - червен
Размери: достига до: 100-120 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 л. (C3)
Размер на растението: 35 - 45 см. 
възраст на растението:  30 месеца

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Хортензията Little Quick Fire® отговаря на името си. Този храст (като по-голямата Quick Fire Hydrangea) е една от първите хортензии, които цъфтят, често месец преди другите хортензии да цъфтят. Цветята с форма на метличка започват от бяло и стават розови и червени с отминаването на лятото и есента. Ранното време на цъфтеж удължава сезона на цъфтеж на всеки пейзаж!
 
Това са едни от най-продаваните ни хортензии, защото джуджетата са толкова гъвкави. Те са чудесни за цветни градини, бордюри и сеялки. Тези храсти също са устойчиви на суша, което е допълнително предимство за сухи места или ако решите да ги отглеждате в саксии.
 
Подрязвайте хортензиите Little Quick Fire в края на зимата или началото на пролетта. Тези храсти цъфтят върху нова дървесина, така че да гарантират, че хортензията цъфти всяка година, независимо от това колко сурови са зимните условия. Никога не подрязвайте повече от ⅓ от дължината на клона.
 
Little Quick Fire® предпочитат да бъдат на място с добре дренирана почва, за да се предотврати гниене на корените. Храстът е устойчив на суша и може да се адаптира към различни условия. Най-добре се справя с поне 6 часа слънчева светлина, но предпочита да има следобедна сянка, особено в по-топъл климат.
 

Характеристики
Наличност
наличен
Видове
паникулата
Местоположение
слънце/частично слънце, слънце, частично слънце

Подобни продукти