Blauling Хортензия macrophylla

  • Производител: Други
44,95 лв.
Име: Hydrangea macrophylla Blauling
Вид: Макрофила
Цвят: Лилаво - син
Размери: достига до: 80-100 см.
Тип цъфтеж:  тип дантелени цветове
Местоположение:  сутрешно слънце, частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 6.5), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа
Контейнер:  5 л. (C5)
Размер на растението: 40 - 45 см. 
възраст на растението:   4 - 4,5 год.

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Hydrangea macrophylla 'Blauling' е сорт хортензия, който се характеризира с красиви сини или лилави цветове, които започват да цъфтят в началото на лятото и продължават до есента. Тази хортензия расте сравнително бързо, достигайки височина от около 1 метър, и има гъста, компактна форма.
 
Селекцията на 'Blauling' е направена от нидерландския селекционер Hans Hachjem, като въз основа на хибридизацията между Hydrangea macrophylla и други сортове хортензия, са получени нови хибриди, включително и 'Blauling'. Този сорт е популярен поради красивите цветове и лесната му отглеждане.
 
За да отглеждате 'Blauling', е препоръчително да го поставите на полусянка, като избягвате директната слънчева светлина. Хортензията предпочита влажна и добре дренирана почва с pH между 4.5 и 7. Ако искате да запазите сините или лилавите цветове, можете да добавите към почвата алуминиев сулфат. Също така е добре да добавите мулч в почвата около корените на растението, за да задържите влагата и да предпазите корените от изсушаване.
 
Хортензията 'Blauling' може да се изрязва на пролет преди да започнат да растат новите й клони ако искате да подържате по-компактен размер. При рязането на клоните, е важно да се има предвид, че тя цъфти на нови и на стари клони, но силното изрязване не е препоръчително. При подхранването е добре да се използват торове с високо съдържание на калий, които ще подпомогнат формирането на по-големи и по-здрави цветове. Това може да се прави през пролетта и лятото.

Характеристики
Наличност
наличен
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка

Подобни продукти