Макрофила

Макрофила

Подреди по
Филтри
Производители
Наличност
Видове
Местоположение
Цена
Приложи

Макрофила

Най-разпространения вид хортензия е макрофила (Hydrangea macrophylla). Тя е позната още като градинска хортензия, едролистна хортензия или френска хортензия. От своя страна се дели на два основни типа кълбовидна хортензия (Mophead Hydrangea) и хортензия тейлър (Lacecap Hydrangea). Кълбовидната хортензия е с големи едри, сферични цветове, докато тейлър е с плоски цветове, в средата има малки пъпки, приличащи на тичинки, които остават неразтворени или частично разтворени, а по края на цвета се отварят напълно по-едри цветчета. Цветовете на тейлър приличат на дантела и от там идва наименованието и "дантелен капак" (Lacecap).

В онлайн магазин lovehortensia.com ще намерите голямо разнообразие от хортензии макрофили - от красиви розови и лилави до елегантни бели и сини. Нашите растения са с изключително високо качество и са много лесни за отглеждане.

С поръчка на хортензии макрофили от нашия онлайн магазин, можете да декорирате своята градина, двор или балкон с красиви и изискани цветя, които ще привличат вниманието на всички около вас. Открийте своя любим сорт хортензия макрофила в lovehortensia.com и заредете се с незабравима красота и настроение през цялата година.