Floribunda® паникулата

22,95 лв.
Име: hydrangea paniculata Floribunda®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял 
Размери: достига до: 200 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела до неутрална (pH 5 - 6.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  1 л. 
Размер на растението: 20 - 25 см. 
възраст на растението:  30 месеца

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Hydrangea paniculata Floribunda® - означава свободен цъфтеж. Това е сорт, донесен от Япония около 1860-та година. Конусовидно оформените цветни глави са смесица от малки плодородни цветчета, заобиколени от по-кичести стерилни цветчета с бели чашелистчета, които се променят на розови с напредването на сезона.

  • Цветовете на Floribunda® са бели или розови и цъфтят през лятото и ранната есен. Те са изключително дълготрайни и не са толкова чувствителни към топлината като цветовете на други сортове хортензии.

  • Тази хортензия може да достигне височина от 2 до 2,5 метра и ширина от 1,5 до 3 метра.

  • Hydrangea paniculata Floribunda® е един от най-издръжливите сортове хортензии и може да расте успешно в различни условия на почвата, но все пак предпочита слънце или полу-сянка и добре дренирана, влажна почва.

  • След цъфтежа, цветовете на Floribunda® се променят в бронзово-розово-червен цвят, който може да бъде много декоративен през есента.

  • Hydrangea paniculata Floribunda® може да се използва както за масивни насаждения, така и за единично поставяне в градината. Той е подходящ за създаване на живи плетове или за декорация на парапети и тераси.

  • Може да се използва и за изработване на пресни или сухи цветни композиции.

Подрязване:

  • Хортензията паникулата Floribunda® е желателно да се реже края на зимата или в началото на пролетта, за да се формира по-добра структура и да се предотврати прекомерният растеж.
  • Цъфтежът на тази хортензия се появява върху растежа от текущата година, така че е най-добре да не се реже след края на пролетта.
  • Ако хортензията е станала прекалено голяма, може да се реже до 2-3 пъпка на старите стъбла в края на зимата, за да се стимулира нов растеж и да се осигури по-добър цъфтеж.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти