Kyushu® паникулата

24,95 лв.
Име: hydrangea paniculata Kyushu®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял
Размери: достига до: 200 -270 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  1.5 л. 
Размер на растението: 30 - 35 см. 
възраст на растението:  36 месеца

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Hydrangea paniculata Kyushu® е създадена от разсадник Collingwood Ingram от Кюшу, Япония. Отличава се със своите лъскави листа и средния си размер. Цветовете не са едри, но са в изобилие. Отделните метлици могат да бъдат с размери до 20-25 см. Kyushu® е възхитителен храст, които цъфти от средата на лятото до есента. Наситено зелените листа са фино назъбени и имат привлекателни заострени върхове.

Kyushu® ще Ви радва с изключително богат цъжтеж. Kyushu® Hydrangea расте на пълно слънце до полусянка и предпочита влажна, добре дренирана, плодородна почва. Цветът на този сорт не се влияе от pH на почвата. Поддържайте почвата влажна, особено през лятото и през първата година след засаждането. През целия си живот Kyushu® ще се справя най-добре с дълбоко поливане веднъж седмично при горещи температури. Мулчирането на около 5 см. дълбочина е силно препоръчително. То ще намали нуждите от поливане и ще защити растението Ви при екстремни температури.

Трябва ли да се подрязва Kyushu® щамбова хортензия?
Kyushu® цъфти само на нови клони, така че резитбата пролетта може да помогне за насърчаване на по-гъст растеж, поддържане на идеална форма и обновяване на по-красива корона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти