Tardiva® паникулата

22,95 лв.
Име: hydrangea paniculata Tardiva®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял 
Размери: достига до: 300 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -40°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела до неутрална (pH 4,5 - 6.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  1 л. 
Размер на растението: 20 - 25 см. 
възраст на растението:  30 месеца

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Една от най-новите хортензии е Hydrangea paniculata Tardiva® и се отличава с изправени, заострени метлици, като по-голямата част от цетовете и са стерилни, а другата част доста ефирни. Много ефектни белите, стерилни цветчета бавно стават лилаво-розови, докато "узреят". Цъфтят обилно от средата на лятото до есента, очарователните цветове контрастират добре с листата от яйцевидни, назъбени, тъмнозелени листа, които през есента стават жълти до лилави. Енергичен, хортензия паникулата Tardiva® може да се развие в голям храст и е истинско бижу в лятната градина, където великолепният му фонтан от цъфтеж привлича погледите. Хортензия паникулата Tardiva® вирее най-добре на слънце до частична сянка в богати на хумус, влажни и добре дренирани почви.  Лесно за отглеждане растение с надежден цъфтеж и цвят на цветята, независимо от PH на почвата. Хортензия паникулата Tardiva® е най-добре да се подрязва в края на зимата или началото на пролетта. Цъфтежът се появява върху растежа на текущия сезон (нови клони), осигурявайки изключително надежден цъфтеж. 

  • Tardiva® е изключително устойчив на заболявания, включително на мана по пъпки, бактериално увяхване, петна по листата, ръжда и плесен.
  • Hydrangea paniculata Tardiva® е средно до бързоразвиващ се сорт, който може да достигне височина от 8-12 фута (240-360 см) и широчина от 7-10 фута (210-300 см).
  • Той е изключително устойчив на ниски температури и може да издържи на температури до -40°C.
  • Hydrangea paniculata Tardiva® е известен със своите големи, конични метли от бели цветове, които постепенно придобиват розово-лилави нюанси през лятото и есента.
  • Въпреки че Tardiva® има по-малко известност от други сортове Hydrangea paniculata, като Limelight® и Vanilla Fraise®l, той има своето място в градинската ландшафтна архитектура заради своят дълъг период на цъфтеж и отлична устойчивост на заболявания.
  • Tardiva® може да се развие в голям храст и е идеален за смесени граници, пред стени, огради, по-високи храсти и дървета. Той също така може да бъде отглеждан в градини, вилни градини или в контейнери.
  • Hydrangea paniculata Tardiva® е лесен за отглеждане и може да се размножава чрез резници от иглолистна дървесина в началото на лятото или чрез резници от твърда дървесина през зимата.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти