Паникулата

Паникулата

Подреди по
Филтри
Производители
Наличност
Видове
Местоположение
Цена
Приложи

Паникулата

Хортензия Паникулата (Hydrangea Paniculata) е естествен хибрид, който се е получил от кръстосване на няколко различни вида хортензии, които са се кръстосвали в дивата природа през хилядолетията. Този вид е много разпространен и популярен, благодарение на големите си метличести цветове, които могат да достигнат диаметър до 30 см. Цветовете са бели до лимонено зелени, кремави или розови, а някои сортове могат да бъдат светлорозови, розово-червени или дори червени.
 
Цветовете на хортензия Паникулата (Hydrangea Paniculata) се формират на новоразвиващи се клони, които растат през текущата година. Затова е от съществено значение да се подрязват старите клони края на зимата или началото на пролетта, за да се стимулира растежът на новите клони и да се осигури по-богат цъфтеж.
 
Хортензия Паникулата (Hydrangea Paniculata) като цяло предпочита слънце до частична сянка, като сортовете, които цъфтят в бяло, са по-издръжливи на слънце, отколкото тези с розов цвят. Интересен факт е, че всички сортове на хортензия Паникулата (Hydrangea Paniculata) цътят първо в бяло, а след това, ако сорта е розов, то цветът му постепенно става розов, като бялата му част остава бяла.
 
Повечето сортове хортензия Паникулата (Hydrangea Paniculata) издържат до много ниски температури, така че не е нужно да ги завивате през зимата. При правилната грижа, тези хортензии могат да бъдат изключително дълготрайни и да цъфтят всяка година с великолепни цветове.
 
В lovehortensia.com ще намерите много различни сортове хортензии от вида хортензия Паникулата (Hydrangea Paniculata), както и информация за тяхното отглеждане, полезни съвети и идеи за декорация. Lovehortensia.com е за любители на градини и хортензии, които търсят качествени растения и вдъхновение за техните дворове, веранди и декорации.