Катерлива хортензия - Hydrangea anomala petiolaris

64,95 лв.

 

Име: Hydrangea anomala petiolaris
Вид: Катерлива
Цвят: Бял
Размери: Достига до: 10-12 метра
Тип цъфтеж:  Дантелени цветове (Lacecap)
Местоположение:  Частична сянка, пълна сянка, сутрешно слънце и следобедна сянка
Студоустойчивост:  До -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: Не. Цъфти върху старо дърво.
Контейнер:  5 л. (C5)

 

 

 
Подробно описание

Катерлива хортензия, anomala petiolaris е енергична широколистна хортензия от Япония и Корея, чиято сърцевидна зеленина и големи бели гроздове цъфтят от юни до август и я правят привлекателно покритие за стена, ограда или голямо дърво. Вирее на слънце или на сянка (необходима е следобедна сянка в южните и западните региони) и във влажна, но добре дренирана почва. Хортензията започват първоначално бавно да расте, но след като се установи и укорени добре след 3-4 години може да достигве до 10-12 метра или повече. Носител на наградата RHS за градински заслуги.
 
Hydrangea anomala petiolaris е перфектен катерач за северна или североизточна стена, тъй като предпочита малко сутрешно слънце, последвано от малко сянка, въпреки че ще понесе и пълна сянка. Той е силен и енергичен и се нуждае от стена, ствол на дърво или солидна конструкция за опора. Той е идеален за много сенчести зони, където обилните бели цветове ще осигурят акценти в мрака. Това е великолепен катерач, покриваща големи площи с добра яркозелена зеленина и изобилие от цветове. Като цяло лесно растение за отглеждане и много полезно. Скоростта на растеж варира значително в зависимост от местоположението и почвата, но като цяло ще расте доста бавно през първите години и след това ще стане значително по-енергичен, когато се установи добре.
 
  • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
  • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на растенията са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.
 

 

 
 

Характеристики
Наличност
наличен
Видове
катерлива
Местоположение
слънце/частично слънце, слънце, частично слънце

Подобни продукти