Катерлива Роза Bathsheba® - David Austin® (Батшеба)

  • Производител: David Austin®
45,95 лв.
 
Име: Bathsheba®
Цвят: Кайсия
Аромат: много силен
Размери на цвета: Голям: 10 - 12 см.
Размери: Височина до: 350см. ; Ширина до: 150см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2016г.
Семейство: Катерлива роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Bathsheba - Името е вдъхновено от пленителната героиня Батшеба Евърдийнна на Томас Харди "Далеч от лудата тълпа".

Подробно описание

Bathsheba® е една от най-чаровните и изключително красиви катерливи рози, произведени от David Austin Roses. Тя е идеалното допълнение към всяка градина или двор, който желаете да направите по-изискан и елегантен. Розата може да достигне височина до около 3-3,5 метра, ако се отглежда в подходящи условия. Листата на  Bathsheba® са тъмно зелени, гъсто разположени и имат кожеста текстура, която добавя издръжливост и устойчивост на растението. Разбира се, истинската красота на  Bathsheba® се крие в цветовете й. Те са големи, добре плътни и образуват красиви клъстери, като нюансите на кайсия, розово и кремаво се смесват хармонично. Ароматът на цветовете е силен, с превъзходен флорален аромат на смирна, с нотки на мед и чай, който допълнително привлича пчели и други полинатори в градината.
 
Bathsheba® е изключително здрава и устойчива на болести. Тя може да издържи на студ и ветрове и да цъфти през цялото лято, правейки я идеален избор за озеленяване на стени, забрани, арки, парапети и други подобни структури. Когато е в пълната си красота,  Bathsheba® може да бъде една от най-впечатляващите рози във вашата градина, създавайки уютна и елегантна атмосфера.
 
Ако търсите роза, която да е привлекателна, лесна за отглеждане и с несравнима красота, Bathsheba® е просто невероятен избор. Това е роза, която не само ще придаде изисканост и красота на вашата градина, но също така ще ви позволи да се наслаждавате на сладък аромат и меки нюанси на цветовете й през цялото лято.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти