Катерлива Роза Claire Austin® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
49,95 лв.
Име: Claire Austin®
Цвят: Бял / Крем
Аромат: Силен, Смирна
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина: 375 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2007г.
Семейство: Катерлива
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Claire Austin е дъщерята на Дейвид Остин. Тя има разсадник, който е специализиран в издръжливи растения, включително най-добрата колекция от ириси, божури и лилии в Обединеното кралство.

Подробно описание

Роза Claire Austin® на David Austin е много силно растение, което се проявява като изключителен катерач както по отношение на красота, така и на представяне. Тя носи приятни чашевидни цветове в бледолимонов цвят, които постепенно се отварят в големи, кремаво бели цветове, като външните им листа са перфектно подредени в концентрични кръгове. Те имат силен аромат на смирта с нотки ванилия.
 
Растежът на Claire Austin® е силен и особено здрав, а листата му са в меко зелен цвят, което го прави още по-атрактивен. Тази роза е известна с изключителната си здравина и е подходяща за отглеждане по стени, огради, беседки или други подобни места.
 
Claire Austin® е роза, която внушава със своята красота и аромат. Цветовете й са едно истинско бижу - големи, изискани и с нежен цвят, който ще привлича вниманието на всички около вас. Ароматът й е наситен и многопластов, създавайки усещане за романтика и елегантност. Тази роза е истинска наслада за сетивата и ще внесе частичка рай във вашата градина. Насладете се на прекрасната Claire Austin®, която съчетава изключителна красота, силен аромат и здравословен растеж в едно. Тя е идеален избор за тези, които търсят роза с впечатляващо присъствие и лесна за отглеждане в градината си.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти