Катерлива Роза Climbing Iceberg®

  • Производител: Kordes®
45,95 лв.
Име: Роза Climbing Iceberg®
Цвят: Бял
Аромат: Лек - среден, Плодов
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: 450 см. х 200 см
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  Kordes (Германия)
Година на въвеждане: 1958г.
Вид: Катерлива
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
Възраст на розата:  3,5 + год.
Размер на розата:  50-70 см.

 

 

Подробно описание

Ако търсите перфектното допълнение към вашия градински уют, то това е катерливата роза Climbing Iceberg®. Тази изключителна роза - катерач е белязана със своите красиви, снежно бели цветове, които изпъкват върху здрави зелени листа. Растението е високо, бързорастящо и покрива големи площи, като в същото време не изисква особено грижи или поддръжка. Създадена през 1958 година от германския опитен селекционер Kordes, Climbing Iceberg® бързо печели признание сред градинарите и се прев,cyd в един от най-обичаните сортове рози в света. Растението има красиви цветове през пролетта и лятото, а в началото на есента листата му придобиват топли, червени тонове. Много цъфтяща през целия сезон, произвежда големи гроздове от средно големи, леко двойни, бели цветя, понякога оцветени в бледо розово. Лъскавите листа се държат върху гладки, лесни за "дресиране" стъбла. Бързо растящ сорт; растежът е както буен, така и гъст.
 
Climbing Iceberg® е изключително устойчива на болести и вредители, което я прави лесна за отглеждане дори за начинаещи градинари. Climbing Iceberg®е идеален избор за тези, които искат да се наслаждават на красотата на розите, но не искат да отделят много време и усилия за поддръжка. Тази роза е един от най-изискваните сортове по целия свят. Със своята красота и лесна поддръжка, Climbing Iceberg® е чудесна инвестиция във вашия градински дизайн, която ще ви радва през целия сезон. Не се колебайте да закупите тази красива роза днес и да създадете своя малък рай в градината!
 
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти