Катерлива Роза Coral Dawn®

  • Производител: Kordes®
45,95 лв.
Име: Роза Coral Dawn®
Цвят: Корал
Аромат: Лек 
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: 300 см. х 250 см
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  Kordes (Германия)
Година на въвеждане: 1952г.
Вид: Катерлива
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра
Възраст на розата:  3,5 + год.
Размер на розата:  50-70 см.

 

 

Подробно описание

Роза Coral Dawn® на Kordes - красота, която ще озари вашата градина - богато цъфтяща и модерна роза. Тази красива катереща се роза дължи своята специалност на цвета си. Както подсказва името, тази роза цъфти с коралово розови цветя. Coral Dawn® се нуждае от пространство, за да расте правилно. Подходяща за отглеждане над перголи и арки или може да се използва като разклонена роза покрай ограда или над навес. Coral Dawn® е красива и нежна роза, която се отличава с прекрасни цветове и лек аромат. Това е един от най-любимите сортове рози, създаден през 1952 година, от световно известния селекционер на рози, Kordes. Coral Dawn® е известна с устойчивостта си към болести, което я прави лесна за отглеждане и поддръжка. Тази роза е идеална за градини и дворове, тъй като може да расте както в земята, така и в контейнери.

Ако търсите красота и качество, тогава Coral Dawn® е перфектният избор за вас. Тази красива роза е подходяща както за начинаещи градинари, така и за опитни цветари, които търсят нещо специално за своята градина. Coral Dawn® е перфектната роза за всички, които искат да добавят красота и нежност в своята градина.
 
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

 

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти