Катерлива Роза Ghislaine de Feligonde® (Жислен де Фелигонд)

  • Производител: Turbat®
49,95 лв.
Име: Роза Ghislaine de Feligonde®
Цвят: Жълто - Кайсия
Аромат: Среден
Размери на цвета: 3 - 5 см.
Размери: 375 см
Цъфтеж:  Цъфти през целия сезон
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  Turbat
Година на въвеждане: 1876г.
Вид: Rambler (Пълзяща роза)
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

 

Подробно описание

С променящия се цвят на цветовете от жълто-оранжев до кайсиев до бледобял, роза Ghislaine de Feligonde® кара сърцата на много хора да бият по-бързо. Впечатляващата магия на разцъфналите цветове може да се види няколко месеца в годината. Ghislaine de Feligonde® цъфти почти непрекъснато от май до края на септември. Затова експертите по розите я причисляват към постоянно цъфтящите. Роза Ghislaine de Feligonde® също впечатлява със своята здрава природа. Тя е с отлично здраве на листата и също е изключително издръжлива. Не се нуждае от специална защита през зимата. Благодарение на своята лесна поддръжка тази красива роза е универсално обичана и идеална за начинаещи.
 
Цветовете на Ghislaine de Feligonde® са леко двойни, което означава, че всяко цвете има между 20 и 39 венчелистчета. С диаметър от три до пет сантиметра. Не трябва да се притеснявате, че богатите цветове ще се изгубят в буйната зеленина. Благодарение на голямата си плътност на цветовете, Ghislaine de Feligonde® има магическа привлекателност. Привлича вниманието на всички отдалече. Не на последно място благодарение на красивите тичинки, които блестят в пълен блясък, когато цветът е отворен. Rosa Ghislaine de Feligonde® е празник за очите и сетивата с деликатния си, елегантен аромат. Интензивността на аромата зависи от различни фактори като времето, температурата на въздуха, интензивността на слънцето, влажността, формата и етапът на развитие на розата играят също важна роля. 
 
Цветовете на Ghislaine de Feligonde® се държат изключително добре. Дори когато са отворени, те се противопоставят на лошото време. Запазват формата си при слаб вятър или слаб дъжд. Тези обстоятелства не позволяват на тази издръжлива роза да загуби ни най-малко от своята привлекателност. С катерещо-увивния си растеж Ghislaine de Feligonde® умело запълва местоположението си като пасианс, жив плет или като украшение за огради. Почти няма ограничения за избора на местоположение къде ще я засадите, тъй като Ghislaine de Feligonde® вирее както на слънце, така и на частична сянка. Обикновено клоните на красивата каскадна корона на розата леко надвисват. Издънките, които са обилно покрити с цветя, са леко огънати надолу. Първоначално отгледана от Eugène Maxime Turbat, тази роза е една от първите, които показват своята пълна, тучна зелена зеленина през пролетта. Издънките без шипове допълват положителната обща картина. Тази многофункционална храстовидна роза "Ghislaine de Feligonde" очарова с очарователната си игра на цветове. Ghislaine de Feligonde® е цъфтяща, издръжлива и лесена за грижи. Това е мечтан избор за всяка градина и предлага всички предимства, които един градинар може да пожелае от една роза!

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти