Катерлива Роза Guinée

  • Производител: Mallerin
37,95 лв.
Име: Guinée
Цвят: Червен, наситен
Аромат: Силен, старинна роза
Размери на цвета: 10 - 12 см.
Размери: Височина: до 550 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен
Селекционер:  Mallerin
Година на въвеждане: 1938г.
Вид: Катерлива
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра 

 

Подробно описание

Guinée - Най-богатият и най-тъмен от пурпурните катерачи. Силен, наситен аромат. Двоен, голям, чашковиден цвят, съставен от около 30 -40 кадифени тъмночервени венчелистчета с интензивен и приятен аромат. Многократно цъфтящ, расте до 5 метра височина и 3 метра ширина; листата са тъмнозелени. Растежът на тази роза не е толкова бърз, колкото на по-новите рози, така че за да получите най-добри резултати, тя наистина се нуждае от добра почва и подхраване с тор за рози. Селектиран от Charles Mallerin преди 1938 г. във Франция, Guinée е все още класика в много градини.

Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.

Важно! 

  • Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
  • Цвета и всички спесификации на розите могат да варират в зависимост от условията на местоположение, почва и климат.

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти