Koreana® - Хортензия Серата

21,95 лв.
Име: Hydrangea serrata Koreana®
Вид: Serrata
Цвят: Син / Бял 
Размери: достига до: 60 - 80 см.
Тип цъфтеж:  Lacecup - тип дантелене шапка
Местоположение:  частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  Да! до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.0), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, само прецъфтелите цветове
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3,5+ години

 

Подробно описание

Hydrangea serrata Koreana® - Този малък сорт серата винаги ще има място в градината. Неговите съцветия с плоски цветове в сини и лилави отблясъци са идеални за озаряване на предната част на цветната леха или бордюр. Koreana® има форма на малък храст и позволява да бъде засадена в саксия, при условие че не получава пряка слънчева светлина в следобедните часове. През есента тази хортензия ще предизвика нов интерес със своята зеленина, която е оцветена в бордо и червено.

Hydrangea serrata Koreana® е изключително издръжлив и мразоустойчив сорт, толерантен на местоположение, устойчив на вятър, толерантен на топлина, толерантен на градски климат, ранно напъпване. Koreana® е идеална за градински килим, особено красив, когато е засадена в по-големи групи.
Малката градинска Koreana® е доста непозната, но компактна и широка храстовидно растяща хортензия, много обилно цъфтящо растение с по-дълги клони. Накратко: буйно цъфтяща хортензия с по-дълги клони. С малката градинска хортензия вие засаждате силно декоративен полухраст, който е впечатляващ и привлича погледа надолу: цветята растат в голям брой и в зависимост от Ph на почвата имат цвят от розово до синьо като често може да остане в средата дори бяла. Листата са яйцевидни, заострени и поникват рано и със своето наситено зелено образуват благороден контраст с изобилните цветове. Много ценен сорт, абсолютно устойчив на замръзване и растение, което храни насекоми.

Серата са вид хортензии, които може да достигнат до 1,2 -1,5 метра височина и широчина. Те имат по-малки листа, които са в наситено зелено. Вида хортензия "серата" доста наподобява вида хортензия "макрофила", но е често пренебрегвана по нашите географски ширини, тъй като тя е е по-популярна в Япония и Корея, докато хортензия "макрофила" е широко разпространена и известна в Европа и Северна Америка. Ето и някой основни разлики между двата вида:
  • Размер на цветовете: Хортензията "макрофила" има големи цветове, които могат да бъдат до 30 см в диаметър, докато хортензията "серата" има по-малки цветове, обикновено с диаметър до 15 см.
  • Форма на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" са обикновено сферични, докато цветовете на хортензия "серата" имат по-плосък, широк и отворен вид, тип дантела.
  • Цвят на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" могат да бъдат различни, контрастни и наситени, включително розово, синьо, лилаво, червено и бяло. Цветовете на хортензия "серата" обикновено са розови и сини. И на двата вида хортензии цвета на цветовете се влияе от Ph на почвата.
  • Листа: Листата на хортензията "макрофила" са големи и широки, докато листата на хортензията "серата" са по-малки и тесни.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

 

Характеристики
Видове
серата
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти