Lena® - Хортензия паникулата (Лена)

  • Производител: Други
24,95 лв.
Име: Hydrangea paniculata Lena®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - Розов
Размери: достига до: 150 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна до неутрална (pH 4.5 - 6.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Lena® е паникулата, която ще привлече вниманието на всеки любител на градините с неповторимата си красота и лесното отглеждане. Тази хортензия произвежда изобилие от красиви, бели до розови цветове, които са нежни и много привлекателни. Цветовете са големи, с дължина до 25-30 см и може да се наслаждавате на гледка през лятото и началото на есента. Хидрангеята паникулата Lena® може да достигне височина от около 1,5 метра и ширина от около 1,2 метра. Тази хортензия е идеална за засаждане в градини, паркове и всякакви зелени пространства, където може да добави красота и стил. Отглеждането на хидрангеята паникулата Lena® е лесно и не изисква особено много грижи. Тя предпочита добре дренирана почва и изложение на слънце или полусянка. Редовното поливане е необходимо, за да се поддържа влажността на почвата, но Lena® е устойчива на засушаване и може да преживее и в периоди на липса на вода.
 
Паникулата Lena® е прекрасен избор за всички, които искат да добавят красива и декоративна растителност в своята градина. Тя  има прекрасни цветове от бяло до розово, които са нежни и красиви. Цветовете са много големи като създават прекрасен контраст със зелената листна маса на храста. Lena® може да бъде използвана като самостоятелна растителна комбинация или като част от смесени растителни аранжировки в градината. Това растение може да бъде използвано и за създаване на жив плет, както и за оформяне на живи огради. Хидрангеята паникулата Lena® е издръжлива на различни заболявания и вредители. Тя може да преживее в различни климатични условия и да бъде отглеждана в множество региони.
Отглеждането на хидрангеята паникулата Lena® изисква силно подрязване рано пролетта, за да се стимулира и подпомогне новия цъфтеж.
 
Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти