Little Spooky - Хортензия паникулата

25,95 лв.
Име: Hydrangea paniculata Little Spooky
Вид: Паникулата
Цвят: Бял
Размери: Достига до: 50 см.
Тип цъфтеж:  Метлици
Местоположение:  Частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  До -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 л. 
Възраст:  3,5 год.

 

Подробно описание

Hydrangea paniculata Little Spooky е красив сорт джудже. Little Spooky има пълни, кръгли цветни метли с бели цветя. През лятото можете да се насладите на обилен цъфтеж. Заради силната, компактна форма на джудже Little Spooky е идеален за саксия на терасата или балкона. Little Spooky става около 50 см висок и 30 см широк и следователно е много подходящ за смесено засаждане, в бордюр или за масово засаждане. Тази хортензия е устойчива на -30 °C и може да се подрязва през пролетта. Засадете Little Spooky на слънце или на частична сянка във всяка почва.

Хортензията Little Spooky предпочита слънчево до частично засенчено място. Добре дренирана, богата на хумус и леко влажна почва е идеална, тъй като растението черпи много вода по време на фазата на цъфтеж. Метеличестата хортензия е здрава и издръжлива. Понася добре температури под -25 °C и не се нуждае от зимна защита. Hydrangea paniculata Little Spooky има наситено зелени ланцетни листа. Те подчертават белите метлици с висок контраст. Подхранването на растението е също много важно, особено през периода на активен растеж и цъфтеж.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти