Living Colourful Cocktail® - Хортензия паникулата

  • Производител: Living Creations®
43,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Paniculata

Име: Градинска хортензия паникулата Living Colourful Cocktail®

Цвят: Започва като бял и достига през сезона до розово-червено бял

Височина: Достига до 100см.

Широчина: Достига до 100 см.

Местоположение:  Слънце, до частично слънце. Пълно слънце (6+ часа), Частично слънце (4-6 часа)

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: Огромни метлици

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Размер на растението: 80 - 100 см.

Невероятно красивата Living Colourful Cocktail® внася романтична атмосфера във всяка градина. Living Colourful Cocktail® e компактна и балансирана хортензия. Цветовете и остават ярки и бели през целия сезон. Времето на цъфтеж на хортензията е от началото на юни до септември и продължава повече от 100 дни. 
 
 
Подробно описание

Living Colourful Cocktail® - Хортензия паникулата

Кажете здравей на новото градинско предизвикателство - Вашата чисто нова хортензия - Living Colourful Cocktail®. За Ваш късмет хортензиите на Living Creation са изключително лесни за отглеждане. Хортензия паникулата Living Colourful Cocktail® ще се справи с всякакви климатични условия, дори и без особена грижа. Въпреки това, максимата колкото повече давате, толкова повече получавате важи с пълна сила и в този случай! Ето и нашите съвети какви грижи да полагате, за да се радвате на красиви и силни хортензии. 

 

-30°C зимоустойчива! Смразяващ студ? Няма проблем. Хортензиите Living Creations® ще оцелеят. Те са зимоустойчиви и издържат на тежки зими. Никой климат не е достатъчно суров. Те растат по целия свят и дори оцеляват в Сибир.

 

Расте на слънчево /полу слънчево! Хортензиите Living Creations® се представят най-добре от голяма доза слънчева светлина. Тези слънчеви лъчи осигуряват повече цветя и допълнително оцветени венчелистчета. Освен това, слънчевата светлина се грижи за да остане растение компактно.

 

Засаждане:Как да засадите своята хортензия по правилния начин? Най-доброто начало е да ги засадите влажни. Веднъж засадени в земята, най-добре е да покриете корените им навсякъде с пръст.

 

Размери: Ширина: 100 см х Височина: 100 см. След 3-4 години хортензия - Living Colourful Cocktail® ще достигне ширина 100 см и височина 100 см. Може да имате отклонения в размера ако растението не е (правилно) подрязано.

 

Две хортензии на 1m². Винаги сте искали градина с море от цветя? В този случай правилното разпределение е изключително важно! Засадете две хортензии паникулати Living Colourful Cocktail® на всеки квадратен метър за перфектна плътност и цветове безкрай!

 

Подрязване: Правилното подрязване на хортензия Living Colourful Cocktail® ще Ви донесе големи, силни и красиви цветове. Хортензия паникулата цъфти върху нови клони, така че не се притеснявайте да ги подрязвате силно всяка година. Оставете растението на височина не повче от 25-30 см. след подрязването.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти