Living Cotton Cream® - Хортензия паникулата

  • Производител: Living Creations®
39,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Paniculata

Име: Градинска хортензия паникулата Living Cotton Cream®

Цвят: Започва като бял и достига през сезона до бледо розово

Височина: Достига до 80см.

Широчина: Достига до 80 см.

Местоположение:  Слънце, до частично слънце. Пълно слънце (6+ часа), Частично слънце (4-6 часа)

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: Огромни метлици

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнери: 5 литра

Възраст на растенията:4,5+ години.

 

Невероятно красивата Living Cotton Cream® внася романтична атмосфера във всяка градина. Living Cotton Cream® e компактна и балансирана хортензия. Цветовете са нежни, в началото кремави, стават бледо розови към края на сезона. Времето на цъфтеж на хортензията е от началото на юни до септември и продължава повече от 100 дни. Living Cotton Cream® е бронзов медалист на KVBC ( Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen) през 2020 г.
 
Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.
Подробно описание

Living Cotton Cream® - Хортензия паникулата

-30°C зимоустойчива! Смразяващ студ? Няма проблем. Хортензиите Living Creations® ще оцелеят. Те са зимоустойчиви и издържат на тежки зими. Никой климат не е достатъчно суров. Те растат по целия свят и дори оцеляват в Сибир.

 

Расте на слънчево /полу слънчево! Хортензиите Living Creations® се представят най-добре от голяма доза слънчева светлина. Тези слънчеви лъчи осигуряват повече цветя и допълнително оцветени венчелистчета. Освен това, слънчевата светлина се грижи за да остане растение компактно.

 

Засаждане:Как да засадите своята хортензия по правилния начин? Най-доброто начало е да ги засадите влажни. Веднъж засадени в земята, най-добре е да покриете корените им навсякъде с пръст.

 

Размери: Ширина: 80 см х Височина: 80 см. След 3-4 години хортензия - Living Cotton Cream® ще достигне ширина 80 см и височина 80 см. Може да имате отклонения в размера ако растението не е (правилно) подрязано.

 

Две хортензии на 1m². Винаги сте искали градина с море от цветя? В този случай правилното разпределение е изключително важно! Засадете две хортензии паникулати Living Cotton Cream® на всеки квадратен метър за перфектна плътност и цветове безкрай!

 

Подрязване: Правилното подрязване на хортензия Living Cotton Cream® ще Ви донесе големи, силни и красиви цветове. Хортензия паникулата цъфти върху нови клони, така че не се притеснявайте да ги подрязвате силно всяка година. Оставете растението на височина не повче от 25-30 см. след подрязването.

 

 

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти