Living Summer Snow® - Хортензия паникулата

  • Производител: Living Creations®
41,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Paniculata

Име: Градинска хортензия паникулата Living Summer Snow®

Цвят: Бял

Височина: Достига до 100см.

Широчина: Достига до 90см.

Местоположение:  Слънце, до частично слънце. Пълно слънце (6+ часа), Частично слънце (4-6 часа)

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: Огромни метлици

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Възраст на растението: 4,5+ години.

 

Невероятно красивата Living Summer Snow® внася романтична атмосфера във всяка градина. Living Summer Snow® e компактна и балансирана хортензия. Цветовете и остават ярки и бели през целия сезон. Времето на цъфтеж на хортензията е от началото на юни до септември и продължава повече от 100 дни. 
 
Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона, в който я получавате.
Подробно описание

Living Summer Snow® - Хортензия паникулата

Истинско изобилие от цветове е прекрасната Living Summer Snow® - Хортензия паникулата За Ваш късмет хортензиите на Living Creation са изключително лесни за отглеждане. Хортензия паникулата Living Summer Snow® ще се справи с всякакви климатични условия, дори и без особена грижа. Въпреки това, максимата колкото повече давате, толкова повече получавате важи с пълна сила и в този случай! Ето и нашите съвети какви грижи да полагате, за да се радвате на красиви и силни хортензии. 

 

-30°C зимоустойчива! Смразяващ студ? Няма проблем. Хортензиите Living Creations® ще оцелеят. Те са зимоустойчиви и издържат на тежки зими. Никой климат не е достатъчно суров. Те растат по целия свят и дори оцеляват в Сибир.

 

Расте на слънчево или частично слънце! Хортензиите Living Creations® се представят най-добре от голяма доза слънчева светлина. Тези слънчеви лъчи осигуряват повече цветя и допълнително оцветени венчелистчета. Освен това, слънчевата светлина се грижи за да остане растение компактно.

 

Засаждане:Как да засадите своята хортензия по правилния начин? Най-доброто начало е да ги засадите влажни. Веднъж засадени в земята, най-добре е да покриете корените им навсякъде с пръст.

 

Размери: Ширина: 90 см х Височина: 100 см. След 3-4 години хортензия - Living Summer Snow® ще достигне ширина 90 см и височина 100 см. Може да имате отклонения в размера ако растението не е (правилно) подрязано.

 

Две хортензии на 1m². Винаги сте искали градина с море от цветя? В този случай правилното разпределение е изключително важно! Засадете две хортензии паникулати Living Summer Snow® на всеки квадратен метър за перфектна плътност и цветове безкрай!

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти