Sundae Fraise® (Rensun) - Хортензия паникулата (Съндей Фрейз)

  • Производител: Други
26,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Paniculata

Име: Градинска хортензия паникулата Sundae Fraise®

Цвят: Бял

Височина: Достига до 75см.

Широчина: Достига до 75см.

Местоположение:  Слънце, до частично слънце. Пълно слънце (6+ часа), Частично слънце (4-6 часа)

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: Огромни метлици

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -20°C, 

Контейнер: 3 литра, саксия P21

Подробно описание

Sundae Fraise® е изключително красива и компактна метличеста хортензия, създадена от известния френски селекционер Jean Renalut като се счита за подобрената версия на зашеметяващата "Vanille Faise". За разлика от "Vanille Faise" обаче, Sundae Fraise® нараства само до 80 см, което я прави подходяща за всяка ситуация, където пространството е ограничено. Цветовете на Sundae Fraise® цъфтят първо с кремаво бял цвят, а след това стават розови през следващите седмици, първоначално нежно розови и постепенно по-интензивни, а след това придобиват напълно ягодов розов цвят в края на лятото. Интензивността на розовия цвят варира в зависимост от излагането на слънце и pH на почвата. Sundae Fraise® e невзискателен сорт, издържа много добре на студ като всяка паникулата. Благодарение на размера си може да се отглежда както в саксии, така и в земята.

Sundae Fraise® е отличена със сребърен медал на международния панаир Plantarium-Boskoop, Холандия. Хортензия паникулата Sundae Fraise® се отглежда най-добре на пълно слънце, въпреки че ще понася и лека сянка, а редовното подхранване ще увеличи размера на цветовете. Доставя се като утвърдено, развито растение на 3 години в 3л. контейнер, готова за пресаждане в по-голяма саксия или засаждане направо във Вашата градина.

  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

 

Living Sundae Fraise® - Хортензия паникулата

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти