Dark Angel Purple Teiller - Black Diamonds® Хортензия Macrophylla

  • Производител: Black Diamond®
57,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Цвят: Лилав

Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия макрофила Dark Angel Purple Black Diamonds®

Височина: Достига до 80 - 100 см.

Широчина: Достига до 100см.

Местоположение:  Лека сянка, полусянка.

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа

Тип цъфтеж: Цветове, тип дантела (Тейлър)

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: От пролетта до есента (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: До -25, ( Зона 6)

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Пъпки / цветове: 5 - 8 бр.

Размер на растението: 30 - 40 см.

Подробно описание

Dark Angel Purple е зашеметяваща нова хортензия с дантела от серията Black Diamonds®. Нейните атрактивни листа и великолепни цветя ще направят този сорт звезден изпълнител във Вашата градина от пролетта до есента.
 
Започвайки през пролетта, големите, назъбени, необичайно тъмни листа на Hydrangea macrophylla Dark Angel Purple се разгръщат, оцветени от тъмнозелено до медно и почти черно. През лятото се появяват цветните глави с външните им цветчета от тъмночервено до тъмно лилаво с кремави центрове, обграждащи малките вътрешни лилави цветчета. Те създават ефектен контраст с тъмната зеленина. 
 
Hydrangea macrophylla Dark Angel Purple съчетава своята екзотична красота със значителна студоустойчивост, тъй като ще оцелее дори при тежки зими. Ще нарасне до пълна височина и ще се разпространи от 1-1,5 метра за 5 до 10 години. 
 
Хортензия Dark Angel Purple може успешно да се засади на слънце или на полусянка на открито или закътано място. Това обаче е особено за типа почва, както и всички хортензии, които се нуждаят от кисела до неутрална, влажна, добре дренирана пясъчна, глинеста или глинеста почва с много органична материя. Не е устойчива на суша, но понася сол и следователно е подходящ за крайбрежни места. Като цяло е без болести.
 
Hydrangea Dark Angel Purple е отличен избор както за официални, така и за неформални градини, в града, страната или на брега. Може да расте щастливо в контейнер или двор или в смесена граница. Този красив нов сорт хортензия, със своите впечатляващи тъмни листа и блестящи цветя, ще украсява вашата градина за години напред.

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти