Dark Angel Red Black Diamonds® - Teiller - Хортензия Macrophylla

  • Производител: Black Diamond®
57,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Цвят: Червен

Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия макрофила

Височина: Достига до 80 см.

Широчина: Достига до 100см.

Местоположение:  Лека сянка, полусянка.

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа

Тип цъфтеж: Цветове, тип дантела (Тейлър)

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: От пролетта до есента (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: До -25, ( Зона 6)

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Размер на растението: 30 - 40 см.

Подробно описание

Хортензия Macrophylla Black Diamonds® се състои от различни видове, които имат свойството да имат много тъмни листа през целия сезон. Между тъмния цвят на листата жилките на листата светят красиво със зеления си цвят. В допълнение към този много тъмен лист със зелените жилки Black Diamonds® имат наситен цвят.

Цветовете се формират върху дървесината от предходната година, така че не се препоръчва резитба. Цветът на цветовете се определя от рН на почвата. За розови цветя почвата ви трябва да е алкална. В противен случай те ще се променят до малко виолетови или дори сини в кисела почва. Ето защо, засаждайки този сорт, уверете се, че почвата ви съдържа вар. Хортензиите обичат плодородна, винаги влажна, но добре дренирана почва. Никога не оставяйте почвата да изсъхне особено през първата година, преди да се климатизира растението. Ще хареса частична сянка, сянка или филтрирана слънчева светлина. Винаги е необходимо добро мулчиране.

Този цвят прекрасно контрастира с тъмните листа и прави хортензията истински диамант за градината, на балкона или терасата.

Цветът на цветовете се засилва, когато "узреят" (както при всички хортензии, ще има известни вариации в цвета в зависимост от рН на почвата)

Black Diamonds® е нова и ексклузивна серия хортензии, отгледана от Wilkes Jungpflanzen от Германия. За първи път са представени през 2013 г., а в началото на 2014 г. е награден с наградата Color Your Life 2014 (2-ро място) на международното изложение за разсадници IPM в Есен, Германия. Налични са няколко разновидности, всички от които са наистина фантастични и определено ще се превърнат в задължителни за любителите и колекционерите на хортензия.

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти