Magic Pillow® - Хортензия Серата

26,95 лв.
Име: Hydrangea serrata Magic Pillow®
Вид: Serrata
Цвят: Син
Размери: достига до: 60 см. и ширина: 120 см
Тип цъфтеж:  Lacecup - тип дантелене шапка
Местоположение:  Частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  До -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.0), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, само прецъфтелите цветове
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3,5+ години

 

Подробно описание

Magic Pillow® е много необичайна, ниско растяща почвопокривна хортензия, която е местна за хълмовете на Корея и Япония. Отговаряйки на името си, тя е покрита с изобилие от цветове от юни до септември, създавайки прекрасна цветна покривка. Цветът на цветовете се променя в зависимост от киселинността на почвата. Алкалните почви ще "произведат" великолепни розови цветове, докато киселите почви ще ви дадат поразително ярко лилаво-синьо. Цветните глави се отварят отвън навътре, разтваряйки се все повече и повече с всеки изминал ден и въпреки че стъблата са по-къси от повечето хортензии, цветовете на Magic Pillow® са отлични за рязани цветя и също изсъхват добре. Листната маса на Magic Pillow® е буйна и зелена с назъбени листенца през пролетта и лятото, а през есента се трансформират в невероятно пламтящо червено, оранжево и лилаво, преди да опаднат. Както при всички хортензии, прецъфтелите цветове изглеждат ефектно, ако останат на растението през зимата. Magic Pillow® е отличен почвопокривен храст, който ще държи плевелите под контрол и ще изглежда особено добре в предната част на вашата градина като граница . Предпочитайки лека сянка пред пълно слънце, Magic Pillow® също е идеална за градина в горски стил. Доставя се като установено растение в 19 см саксия, готово за засаждане и расте до височина 60 см. и разпространение 1,2 м.
 
Magic Pillow® е устойчива на болести и вредители. Поливайте добре през първата година след засаждането и дайте добър слой мулч. Предпочита слънчеви или полусенчести места и вирее на хумусни, пропускливи, доста влажни почви.
 
Серата са вид хортензии, които може да достигнат до 1,2 -1,5 метра височина и широчина. Те имат по-малки листа, които са в наситено зелено. Вида хортензия "серата" доста наподобява вида хортензия "макрофила", но е често пренебрегвана по нашите географски ширини, тъй като тя е е по-популярна в Япония и Корея, докато хортензия "макрофила" е широко разпространена и известна в Европа и Северна Америка. Ето и някой основни разлики между двата вида:
  • Размер на цветовете: Хортензията "макрофила" има големи цветове, които могат да бъдат до 30 см в диаметър, докато хортензията "серата" има по-малки цветове, обикновено с диаметър до 15 см.
  • Форма на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" са обикновено сферични, докато цветовете на хортензия "серата" имат по-плосък, широк и отворен вид, тип дантела.
  • Цвят на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" могат да бъдат различни, контрастни и наситени, включително розово, синьо, лилаво, червено и бяло. Цветовете на хортензия "серата" обикновено са розови и сини. И на двата вида хортензии цвета на цветовете се влияе от Ph на почвата.
  • Листа: Листата на хортензията "макрофила" са големи и широки, докато листата на хортензията "серата" са по-малки и тесни.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
серата
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти