Magical Fire® паникулата

  • Производител: Други
36,95 лв.
Име: hydrangea paniculata Magical Fire®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - розов -червен
Размери: достига до: 90 -120 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  5 л. 
Размер на растението:  60- 85 см. 
възраст на растението:  40 месеца

 

Подробно описание

Хортензията Magical Fire отговаря на името си, защото прилича на фойерверки. Hydrangea paniculata Magical Fire се характеризира с красивата си форма и приказен цвят. Леко плодовият аромат на тази метличеста хортензия е предимство за всеки градински пейзаж. С височина на растеж до 120 см могат да се създадат ефективни сценарии само с няколко растения. Хортензията се вписва хармонично в почти всяка градинска концепция, независимо дали е романтична, официална или екзотична. Хортензията Magical Fire поставя цветни акценти в градината, когато повечето от другите растения вече са избледнели. Компактна на ръст, тази нова селекция е по-приспособима към по-малки градински пространства и смесени контейнери.
 
Hydrangea paniculata Magical Fire произвежда неизчерпаеми нови цветя. Разкошните метлици на този сорт са в пълен разцвет, но също така стават и за декоративна украса във ваза като изсушена клонка. Цветарите все повече се възползват от тези качества и с удоволствие ги използват в букети и аранжировки. През зимата любителите на растенията не трябва да се тревожат за метличестата хортензия Magical Fire, тъй като храста е много издръжлив. Дори температури от -25 °C не могат да навредят на тази метличеста хортензия. Дори след цъфтежа, той все още е привлекателен през студения сезон и привлича особено внимание, когато сухите му съцветия са покрити със слана. Хортензията Magical Fire има малки изисквания към почвата и местоположението. Тя се "разбира" както с кисели, така и с неутрални почви. Независимо дали мястото е слънчево или частично засенчено, метличестата хортензия Magical Fire винаги процъфтява.
 
Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти