Magma red® - Royalty Collection® Хортензия macrophylla

  • Производител: Royalty Collection®
36,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Цвят: Червен

Род: Hydrangea

Име: Градинска хортензия макрофила (macrophylla): Magma red® - Royalty Collection®

Височина: Достига до 100 - 120 см.

Широчина: Достига до 80 - 100 см.

Местоположение:  Лека сянка, полусянка.

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: След последната нощна слана през пролетта може да премахне само старите цветове.

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Юни – Септември

Студоустойчивост: До -25С

Контейнер: 3,5 литра.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Хортензия Magma Red® е сорт хортензия макрофила с ярко червени цветове. Той е създаден в Холандия и е патентован от фирмата Royalty Collection®. Цветовете на Magma Red® са изключително наситени и започват да се появяват през началото на лятото, продължавайки да цъфтят през целия сезон до първи слани.
 
Този сорт е подходящ за отглеждане в градини и контейнери. Хортензия Magma Red® обича частично слънце или полусянка и се нуждае от добре дренирана почва с добро задържане на влагата. Редовното му поливане е важно, за да се запази постоянна влажност на почвата. Magma Red® е отличен избор за добавяне на цвят и красота в градината и също така може да се използва за създаване на живи плетове със своите стабилни, твърди стъбла.
 
Хортензия Magma Red® е хортензия, която има стабилен цвят на цветовете си през целия период на цъфтеж. Това означава, че не променя значително цвета си от розово към синьо, както става при някои други сортове хортензии.
 
Хортензията Мagma Red® се подрязва след цъфтеж, като се отстраняват старите цветове и се изрязват дебелите и изсъхнали клони, ако има такива. Ако е необходимо, може да се направи и лека корекция на формата на храста. 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка

Подобни продукти