Messelina Хортензия macrophylla

  • Производител: Други
21,95 лв.
Име: Hydrangea macrophylla Messelina
Вид: Макрофила
Цвят: Розов 
Размери: достига до: 80-120 см.
Тип цъфтеж:  тип дантелени цветове
Местоположение:  сутрешно слънце, частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Подходящ за:  Озеленяване, контейнери, балкон и тераса
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.0), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Hydrangea macrophylla Messalina е компактна широколистна дантелена хортензия със заострени зелени листа. Цъфти в бледорозови до лилаво розови цветове през лятото от юли до септември. Цветовете са по-сини на кисели почви. Подходяща за засаждане на частично слънце или на полусянка. Хортензията макросфила Messalina (Hydrangea macrophylla 'Messalina') е храст с декоративни цветове, който принадлежи към семейство Хидрангееви. Тя е хибридна форма на обикновената хортензия макросфила (Hydrangea macrophylla) и е известна със своите красиви, светло розови цветове, които се появяват в началото на лятото и цъфти до есента. Цветовете на хортензията Messalina могат да бъдат до 20 см в диаметър и често се използват за декорация в градини и за оформяне на букети. 
 

Хортензия макросфила Messalina може да се отглежда в градината или в контейнер на терасата или балкона. Ето някои препоръки за отглеждането и:

  • Място: Хортензията Messalina обича полусянка, сянка или частично слънче и трябва да се постави на място, където ще получава мека утринна или следобедна слънчева светлина.

  • Почва: Тя предпочита киселини почви, които са богати на хранителни вещества и добре дренирани. Почвата трябва да бъде периодично покривана с мулч, за да запази влагата и да предотврати растежа на плевели.

  • Подрязване: Хортензията Messalina може да бъде подрязвана през ранната пролет, за да се формира красива, компактна форма. Но, ако желаете да я оставите да расте по естествен начин, тогава няма нужда да я подрязвате.

  • Поливане: Тя има нужда от редовно поливане, особено през лятото, за да се запази влагата в почвата. Трябва да се полива директно в корените и да се избягват мокри листа, които могат да доведат до гъбични заболявания.

  • Торене: Хортензията Messalina може да се подхранва с органични торове през пролетта и есента или с тор за хортензии . Това ще помогне за здравия растеж и красиви цветове.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

 
 
 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти