Munchkin - Дъбовидна Хортензия

27,95 лв.
Име: Hydrangea quercifolia Munchkin
Вид: Дъбовидна
Цвят: Бял - Розов
Размери: достига до: 120 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  до -15°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.5), плодородна
Подрязване: само прецъфтелите цветове
Контейнер:  3 л. 
Възраст:  3,5+ години

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

Дъбовидна Hydrangea Munchkin е цъфтяща атракция в градината! US National Arboretum създаде страхотен нов сорт, който ще донесе специален блясък на Вашите градини. Класическите характеристики на цъфтежа, запазени за хортензиите, също са комбинирани в Hydrangea quercifolia Munchkin. Развиват се красиви големи метли, които се появяват в големи количества по храста. Те имат дълга фаза на цъфтеж и се превръщат от чисто бели в красиво розови през лятото. Тази промяна на цвета се извършва от началото до края на цъфтежа. В допълнение, листната маса, подобна на дъбови листа, предлага красив контраст с големите метлици от цветя. Широколистните листа променят цвета си след края на лятото и предлагат още една фантастична гледка с есенните си цветове. Ефектните есенни цветове на хортензията с дъбови листа Munchkin варират от ярко оранжево до наситено тъмночервено, което е почти махагоново.
 
Слънчеви до частично сенчести места в градината са идеалните места за дъболистната хортензия Munchkin. Нуждае се от рохкава почва, която е питателна, хумусна и обича да е влажна, но не и подгизнала! Големите матови зелени листа обграждат красивите цветни метлици, които се комбинират, за да образуват големи цветове от невероятно разнообразие от незабележими малки цветчета. Тези невероятни цветове живеят в очарователния цветен синхрон през цялото лято. Вътрешните цветове са светлозелени. Hydrangea quercifolia Munchkin расте компактно и равномерно в храстовиден храст с добро разклонение. Издръжливата и многогодишна дъбовидна хортензия Munchkin достига височина от 80 до 100 см. и обиколка от 100 до 120 cm. С този размер изглежда прекрасно в лехи, бордюри, а също и в контейнер на балкона или терасата.
 
Дъбовидните хортензии цъфтяш върху старо дърво, което означава, че цветните пъпки се залагат предната годинат. За да избегнете премахването на цветни пъпки, извършете необходимото подрязване веднага след като цветовете прецъфтят през лятото. (Подрязването през есента, зимата или ранна пролет ще намали или предотврати цъфтежа.)

Характеристики
Видове
дъбовидна
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка, частично слънце

Подобни продукти