Оцветител за хортензии в синьо - Flortis®

  • Производител: Flortis
  • Кат. номер: 1130161
13,95 лв.

Тор специален за оцветяване на хортензията в синьо Flortis® - 1000 гр.

Приложение: За хортензии 
Употреба: Оцветява хортензиите в синьо
Състав: EC тор - Желязо (Fe) 14% разтворимо във вода. Позволено в биологично земеделие.
Разфасовка / Тегло: 1 кг.

 

Подробно описание

Оцветител за градински хортензии. Помага за понижаването на pH на почвата и превръща цветовете на хортензиите сини, благодарение на високото си съдържание на желязо и алуминиев сулфат.

 

Преди всичко цветът на венчелистчетата на хортензията се определя от сорта. Но повечето сортове макрофили имат способността да променят цвета си спрямо Ph на почвата. Изключение правят белите хортензии, те винаги остават бели, защото в цветовете си не съдържат пигмент. За да цъфти Вашата хортензия в синьо алуминият трябва да присъства в почвата. За да се гарантира наличието на алуминий, към почвата около хортензиите може да се добави алуминиев сулфат. (Желателно е хортензията да е поне на 3 години, в противен случай може да изгорите кореновата и система). Повечето макрофили залагат цветовете си от предната година, затова трябва да почнете да използвате алуминиевия сулфат още в средта на август и да поливате до средата на есента и след това да продължите пролетта да образуването на цветове.

 

Начин на употреба: Разтворете една мерителна лъжичка от препарата в 2 литра вода и третирайте чрез поливка на всеки 2 (две) седмици. Не се препоръчва да се използва върху растения на възраст под 2,5-3 години.

Период на употреба: Март - Септември 

Позволен за употребата в органично производство.

Подобни продукти