Papillon® (Love) - градинска хортензия

  • Производител: Други
36,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Цвят: Розов

Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия Макрофила Papillon® (Love)

Височина: Достига до 100 см.

Широчина: Достига до 100 см.

Местоположение:  Лека сянка, полусянка.

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа. Цъфти на старо и ново дърво.

Тип цъфтеж: Огромни, сверични цветoве

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: От началото на лятото до есента (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: До -25°C, ( Зона 5)

Контейнер: 5 литра, 

Височина на растението: 30 - 40 см.

Възраст на растението: 3,5 - 4 год.

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

 

Подробно описание

Хортензията Macrophylla Love® е създадена в Япония от селекционера Yoshimichi Hirose. В същото време и място, друг селекционер, на име Ryoji Irie, е създал сорта Papillon®. Въпреки това, има информация, че в някои страни Love® и Papillon® се продават под едно и също име, като се смята, че става дума за един и същи сорт. В Германия сорта хортензията се казва: Love®, докато в Обединеното кралство, Нидерландия и Франция се продава под името: Papillon®. Хортензията Macrophylla Love® получава златен медал на Националното изложение за растения (Великобритания) и сребърен медал на Plantarium 2013.

 

Hydrangea macrophylla Papillon® е спиращ дъха екземпляр с невероятни цветове. Зашеметяващи розови двойни розетки цъфтят върху ново и старо дърво, силни издънки, отличавайки Papillon® от всички другите сортове. Големият и цъфтеж контрастира перфектно с уникалните тъмни стъбла и живата, зелена зеленина, създавайки единствена по рода си хортензия, който ще Ви хареса със сигурност. Хортензия Papillon® е специален, рядък хибрид и е сорт, който се отглежда само от няколко производителя в света. Обича слънце или полусянка, като най-добре расте на хумосни, добре дренирани почви със средна влажност. При наличие на постоянна влага може да се отглежда на пълно слънце.

 

Европейски права на растениевъдите' EU 43230. Защитен сорт - забранено неразрешено размножаване!

 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частично слънце

Подобни продукти