Petit Lantern - Хортензия паникулата

25,95 лв.
Име: Hydrangea paniculata Petit Lantern
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - Малина
Размери: Достига до: 80 см.
Тип цъфтеж:  Метлици
Местоположение:  Частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 литра
възраст:  3,5 години

 

Подробно описание

Petit Lantern е храст джудже от серията PETITE™, който расте само до 80 см височина и 40 см ширина, създавайки много големи метлици по върховете на клоните си. Съцветията имат формата на удължени конуси. Те са съставени предимно от стерилни цветове и малък брой фертилни цветове. По време на цъфтежа цветовете променят цвета си от бяло до кремаво и след това до цвета на малина. Декоративният храст цъфти от юли до октомври. Лесното за отглеждане растение е устойчиво на замръзване, но изисква слънчеви места. Благодарение на малкия си размер, този сорт е универсален и се препоръчва за засаждане в обществени, градски и зелени площи в имоти. Подходящ за отглеждане в контейнери на балкони и тераси.
Паникулата Petit Lantern е идеална за поставяне в групи, саксии или като акцент във вашата градина. Независимо дали я изберете за своята градина или за подарък на любим човек, Petit Lantern е сигурен начин да добавите красота и свежест на вашето пространство.
 
Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти