Pink Annabelle® - Хортензия arborescens - Proven Winners®

  • Производител: Proven Winners®
39,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Род: Hydrangea; Вид: Arborescens

Име: Градинска хортензия дървовидна Pink Annabelle®

Цвят: Розов

Височина: Достига до 120-150см.

Широчина: Достига до 120-150см.

Местоположение:  Пълно слънце, до частична полусянка - Пълно слънце (6+ часа), Част. слънце (4-6 часа), Пълно засенчване (до 4 часа).

Засаждане: Умерена до влажна почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване:Подрязвайте в края на зимата/началото на пролетта. Нанесете тор с контролирано освобождаване в началото на пролетта. 

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Пъпки / цветове: В момента растението е без цветове.

Контейнер: 3 литра

Подробно описание

Прекрасно розово от Proven Winners®. Уникално красивата хортензия Pink Annabelle® (Hydrangea arborescns) от Proven Winners® е първият сорт дървовидни видове, който има розови цветове. Силно цъфтящ нов сорт на проф. Thomas Ranney от Държавен университет на Северна Каролина, САЩ. Дървесна хортензия Pink Annabelle® е зашеметяващ, надежден нов сорт със стъбла, които остават изправени при всякакви метеорологични условия и са достатъчно силни, за да понесат едрите цветове с диаметър до 30 см. Тази издръжлива хортензия е много лесна за отглеждане и ще продължи да цъфти всяка година през цялото лято, независимо от резитбата или екстремното време. Нещо повече, Pink Annabelle® цъфти върху нови клони, за разлика от по-старите сортове, които цъфтят само върху стари клони. Също така е перфектна за отглеждане в саксия, градина, вътрешен двор или балкон! Здравите клони държат цветята на нежната Pink Annabelle® изправени. Цветовете цъфтят през цялото лятото. Pink Annabelle® чудесно се развива както на пълно слънце, така и на полусянка. Поддържайте почвата влажна, но не прекалено. 

Нанесете тор с контролирано освобождаване в началото на пролетта. Може да се наложи допълнителна доза течна тор в средата на лятото. РН на почвата не влияе върху цвета на цветовете. Цъфти непрекъснато от юли до замръзване. Лека резитба след цъфтежа ще доведе до свежи цветове 6-8 седмици по-късно.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако подрязвате силно след средата на лятото, цветята ще се забавят до края на септември. Красива хортензия със силни клони и големи цветове, с уникален наситен розов цвят. 
 
  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.
 
Pink Annabelle® - Хортензия arborescens - Proven Winners®

Характеристики
Видове
дървовидна
Местоположение
слънце/частично слънце, частична сянка, слънце, частично слънце

Подобни продукти