Pink Diamond® паникулата

25,95 лв.
Име: hydrangea paniculata Pink Diamond®
Вид: Паникулата
Цвят: Бял - розов -червен
Размери: достига до: 150 -200 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Кисела (pH 4 - 5.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 литра
Размер на растението: 65 - 80 см. 
възраст на растението:  36 месеца

 

Подробно описание

Хортензията паникулата Pink Diamond® е декоративно цветно храстообразно растение, отглеждано заради красивите си цветове и листа. Характеризира се с големи, пирамидални цветове с много малки, розово-бели цветчета, които разцъфат през началото на лятото и продължават да цъфтят до края на сезона.

Pink Diamond® може да достигне височина от 1,5 до 2 метра и ширина от 1,2 до 1,5 метра. Листата на хортензията са средно зелени, елипсовидни и имат дължина от 7 до 12 сантиметра.

Тази хортензия е много здрава и устойчива на заболявания. Лесно се отглежда и не изисква специални грижи, освен редовно поливане през сухи периоди и подрязване в края на зимата или началото на пролетта.

Pink Diamond® е подходяща за отглеждане в градини и паркове, както и за оформяне на живи плетове. Може да се използва и за цветни композиции с други цветни растения.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти