Pinky Winky® - Хортензия паникулата (Пинки Уинки)

29,95 лв.
Име: Hydrangea paniculata Pinky Winky®
Вид: Паникулата
Цвят: Кремаво - Бял, преминаващ в Тъмно розов
Размери: достига до: 250 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна до неутрална (pH 4.5 - 6.5), плодородна
Подрязване: През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 литра 
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Pinky Winky® Hydrangea е безпорен бестселър. Всички обичат това растение заради големите розови и бели цветове, които могат да достигнат до 40 см големина! Цветовете са с форма на метлица, първо разцъфват бели, след което по-късно стават розови. Тъй като цветовете стават розови, но новите цветове, които тепърва се появяват са бели и са създава  една изключителна двуцветна много красива хортензия. Ефектът е зашеметяващ! Тази паникулата може да нарасне до 40 -50 см. височина, покрита с много цветове от началото на лятото до късната есен! Това са страхотни акценти в пейзажа и могат също така да направят много красив жив плет. Тъмнозелената зеленина също изглежда страхотно до белите и розови цветя. Паникулатата е много лесна за отглеждане, може да се адаптира към много различни почвени условия и е устойчива на суша.
 
Хортензия паникулата Pinky Winky® трябва да се засажда в добре дренирана почва, но растението може да се адаптира към много други условия. За този храст е необходима умерена влага, но по принцип той е устойчив и на суша. Pinky Winky® може да се засажда на места с частично слънце до пълно слънце. Подрязването на хортензия Pinky Winky® не е необходимо. Но ако решите да подстригвате, направете го в края на зимата или началото на пролетта. Можете дори да контролирате тази хортензия да израсне във форма на дърво чрез просто подрязване. Тъй като всички паникулати цъфтят върху нова дървесина, не е нужно да се притеснявате за отрязването на цветните пъпки през следващата година. Торенето трябва да се извършва в началото на пролетта с тор с контролирано освобождаване. Торът трябва да е предназначен за хортензии или родедендрони. (Тор за хортензии COMPO)
 
Pinky Winky® трябва да се засажда на 120  до 150  см.  една от друга, център върху център. Ако решите да ги отгледате в жив плет, можете да засадите на 100 до 120 см. Pinky Winky® е със силните изправени червени стъбла, които държат големите цветове изправени, така че никога да не получите увисналия вид, който получавате от хортензията Pee Gee. Адаптивна към повечето почви, както на слънце, така и на поле сянка, Pinky Winky ще вирее в повечето градини и ще Ви радва със своят неповторим чар.
 
Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти